Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
włoszczyzna
1 pęczek -
zakwas na żur
0,5 litra -
boczek
10 dag -
kiełbasa biała
4 sztuki -
woda
1,5 litra -
czosnek
2 ząbki -
suszone borowiki
4 sztuki -
mąka
2 łyżki -
Przyprawa do żurku i barszczu białego Prymat
3 łyżki -
kości schabowe
500 gramów -
jajko
2 sztuki
Przepis i sposób przygotowania Wielkanoc: Żurek w chlebie
Kroki postępowania



Dodać zakwas, pokrojony w kostkę boczek, pokrojoną w plastry kiełbasę, rozgnieciony nożem czosnek i pokrojone grzyby. Doprawić przyprawą do żurku i barszczu białego, a następnie gotować przez ok. 10-20 minut.


Komentarze (23)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (13)