Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja nadziewane kawiorem w łupinach cytrynowych

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 3 szt
kawior 10 dkg
cebula 1 szt
śmietana 18 proc 1/2 szkl
jajko 3 szt
koper świeży
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja nadziewane kawiorem w łupinach cytrynowych

Cytryny sparzyć, przekroić na na połówki, usunąć miąższ. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przekroić na pół. Cebulę posiekać, wymieszać ze śmietaną i posiekanym koperkiem, doprawić solą i pieprzem. Połówki jajek włożyć do wydrążonych skórek z cytryny. Żółtka zetrzeć na tartce o drobnych oczkach. Jajka udekorować kawiorem , śmietaną i żółtkiem. Ułożyć na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 03.07.2017 22:08
wyglądają pieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak