Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta duszona na masle

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 szt
pieczarki 5 szt
cebula biała 1 szt
masło 1 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki
śmietana 12% 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta duszona na masle

Kapustę drobno szatkujemy można lekko osolić wygnieść ręką.

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.

Pieczarki obieramy ze skórki albo jak wolimy to zostawiamy.

Pieczarki kroimy w plasterki.

W rondlu rozgrzewamy masło dodajemy cebulę i pieczarki dusimy.

Do podduszonych pieczarek dodajemy odciśniętą kapustę.

Dusimy cały czas mieszamy dodajemy śmietanę.

Jak kapusta będzie podduszona doprawiamy solą i pieprzem.

Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki mieszamy.

Podajemy na ciepło do obiadu.

POLECAM!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 05.07.2017 13:55
przepyszna kapustka !!!!
gosia56 04.07.2017 12:53
Bardzo dziekuję za miłe komentarze
adelajda 03.07.2017 12:57
Dobry dodatek do obiadu
Bożena Matuszczyk 03.07.2017 12:28
Pyszne danie;)
w mojej kuchni 03.07.2017 12:09
Pyszne danie obiadowe
bertpvd 03.07.2017 12:06
pyszna kapusta
IKrakowianka 03.07.2017 12:05
fajny pomysł
gusia1000 03.07.2017 11:42
Smaczny obiad.
olkaaa 03.07.2017 11:20
już dawno nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak