Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Swojska wędlina

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 2 kg
szynka wieprzowa 2 kg
polędwica wieprzowa 2 kg
karkówka 2 kg
czosnek 1 główka
pieprz 10 ziarenek
Ziele angielskie całe Prymat 6 szt
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Swojska wędlina

Mięso dokładnie natrzeć solą. Ułożyć ciasno w garnku emaliowanym. Czosnek pokroić na plasterki. Ziele angielskie , liście laurowe, pieprz i czosnek położyć między kawałkami mięsa. Garnek przykryć pokrywką. Wstawić do lodówki na około 3 dni. Raz na dobę mięso należy przełożyć , żeby jednakowo się zamarynowało. Powinno mieć ładny różowy kolor. Po 3 dniach każdy kawałek mięsa włożyć do siatki, związać i dać do wędzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 02.07.2017 10:44
Domowa wędlina nie ma sobie równych :)
benka 02.07.2017 09:04
Smakowita wędlina, poproszę plasterek na kanapkę :)))
adelajda 02.07.2017 08:30
dobra wędlina
tobi1989 02.07.2017 08:21
Taka najlepsza :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak