Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica ze szparagami i świeżą bazylią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
szparagi zielone 3 łodygi
masło 1 łyżka
bazylia świeża 1 garść
sól
cukier
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica ze szparagami i świeżą bazylią

Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe łodygi. Wrzucić je do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru. Gotować przez 8 minut, odcedzić, przelać zimną wodą i pokroić na kawałki. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić szparagi i podsmażyć przez 1-2 minut. Następnie wlać rozbełtane widelcem jajka i usmażyć jajecznicę wedle uznania. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Gotowe danie posypać posiekanymi listkami bazylii.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 01.07.2017 21:03
Mniam , ze szparagami jadłam ale z bazylią nie , musi być przepyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak