Dorsz \"z rękawa\" z warzywami

Dorsz \"z rękawa\" z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka, seler

  • sól, pieprz

  • filet z dorsza

    8 kostek
  • lód

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrać marchew pietruszki seler zetrzec warzywa na jarzynowej tarce. Cebulę posiekać pieczarki pokroic w kostkę, wymiezac warzywa z pieczarkami i cebula
w rękawie foliowym ułozyc połowe kostek filetowych na nich polowe mieszanki grzybowowarzywnej, posypac sola i pieprzem, znowu kostki filetowe i znowu posypane pieprzem i solą warzywa, na wierzchu ułozyc posiekane na wiórki masło. Podlać 2 łyzkami wody.
Zamknąc rękaw foliowy. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około pół godziny.
Filety z warzywami podawać z ziemniakami z wody lub puree

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat