Karczek po myśliwsku

Karczek po myśliwsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg
  • rozmaryn

    1 łyżeczka
  • tymianek Prymat

    1 łyżeczka
  • owoc jałowca

    2-3 szt
  • liść laurowy

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • olej

    2-3 łyżki
  • goździki mielone

    1/4 łyżeczki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Karczek po myśliwsku
Liść laurowy pokruszyć czosnek zmiażdżyć w prasce. Wszystkie składniki marynaty połączyć.
Krok 2 - Karczek po myśliwsku
Umyte mięso natrzeć ze wszystkich stron, włożyć do rękawa, zawiązać i odstawić w chłodne miejsce przynajmniej na 2 godziny.
Krok 3 - Karczek po myśliwsku
Mięso z rękawem przełożyć na blaszkę, podlać 1 szklanką wody. W rękawie wykałaczką zrobić kilka dziurek, włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz około 1 godziny. 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, aby mięso się zrumieniło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

benka

30.06.2017 18:57
Swojska wędlina najsmaczniejsza.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat