Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MAKARON Z SOSEM Z MASCARPONE I PIECZARKAMI

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

makaron 350 g
pieczarki 30 dag
serek mascarpone 250 g
czosnek większy ząbek
natka pietruszki garść posiekanej
cebula dymka ze szczypiorkiem mała
por kawałek

Przyprawy i dodatki

masło łyżka
tymianek 2 łyżeczki
sól szczypta
Pieprz biały mielony Prymat łyżeczka
mozzarella tarta do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: MAKARON Z SOSEM Z MASCARPONE I PIECZARKAMI

Makaron gotuję al dente.
Pieczarki obieram, kroję w plasterki. Czosnek, dymkę i pora siekam. Podsmażam na maśle pieczarki, czosnek, cebulę, pora i połowę pietruszki. Dodaję mascarpone oraz przyprawy, mieszam do momentu rozpuszczenia. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Makaron wykładam na talerz, polewam przygotowanym sosem, posypuję mozzarellą i pozostałą pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak