Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściane kotleciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
chleb 2 kromki
jajko 1 szt
cebula 1/2 szt
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściane kotleciki

Cebulę podsmażamy lekko na rozgrzanym oleju, przekładamy do rondla, dodajemy kapustę i podlewamy wodą. Posolić i dusić do miękkości.
Kapustę przelać przez durszlak i wystudzić. Kromki namoczyć i odcisnąć. Do wystudzonej kapusty dodać chleb i wbić jajko. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.
Z masy formować kotleciki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 27.06.2017 18:52
Pyszne i kuszące kotleciki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak