Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna pełnoziarnista 20 dag
mleko 1 szkl
cukier 1,5 łyżki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
jajko 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
sól 1/3 łyżeczki
jabłka 3-4 szt
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej

Kroki postępowania

1
Do głębokiego naczynia wbić jajko, dodać mleko, cukier i cukier z wanilią, zmiksować.
Krok 1 - Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej foto
2
Następnie dodać sodę oczyszczoną, zamieszać łyżką, wsypać mąkę i sól, niedokładnie wymieszać.
Krok 2 - Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej foto
3
Obrane jabłka bez gniazd nasiennych posiekać. Połączyć z ciastem delikatnie mieszając.
Krok 3 - Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej foto
4
Na patelnię z rozgrzanym olejem łyżką nakładać nieduże porcje ciasta.
Krok 4 - Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej foto
5
Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone racuszki osączyć na papierowym ręczniku.
Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.
Krok 5 - Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 27.06.2017 06:16
bardzo lubię
Franciszek 27.06.2017 00:20
dobre rasuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak