Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królewski sernik

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ser

ser biały 60 dag
jajko 3 szt.
budyń waniliowy 1 szt
bakalie
cukier 1 szt

Składniki na ciemne ciasto

margaryna 1/2 kostki
cukier 1/2 szklanki
kakao 2 łyżki
cukier waniliowy 1 szt
woda 7 łyżek
mąka pszenna 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki/płaskie
jajko 3 szt

Składniki dodatkowe

pierniki czekoladowe nadziewane galaretką
płatki migdałowe
papier do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Królewski sernik

Wykonanie sera:
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać zmielony ser, bakalie według uznania, budyń i wymieszać dokładnie łyżką. Białka ubić na sztywno, dodać do sera i lekko wymieszać.
Wykonanie placka:
Margarynę, cukier, cukier waniliowy, kakao rozpuścić w 7 łyżkach wody. Następnie przestudzić, dodać mąkę, wymieszać dodając stopniowo po jednym żółtku jaja. Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta i lekko wymieszać łyżką. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciemne ciasto. Na cieście poukładać pierniczki, zalać przygotowanym serem. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni i posypać górną część placka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 27.06.2017 12:52
Pyszny serniczek :) Skusiłabym się na kawałek :)
Krystyna32 27.06.2017 07:39
pyszności :)
Krzysztof15 27.06.2017 06:18
pyszne ciacho
jagoda5913 27.06.2017 00:13
fajne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak