Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w pomidorach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 7 płatów
cebula 2 szt
marchew 2 szt
koncentrat pomidorowy ok3 łyżki
ketchup 4-5
rodzynki 1 garść
ziele angielskie 3-4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
miód 1 łyżka duża
sól
pieprz
cukier
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w pomidorach

Śledzie jeśli są słone wymoczyć w wodzie i pokroić na małe kawałki. Marchew obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę obrać i pokroić (można sparzyć).
Na patelni rozgrzać trochę oleju i zeszklić cebulę. Dodać też marchew i podlać dwoma szkl wody. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i zagotować. Dodać koncentrat, ketchup i miód. Wszystko wymieszać, dodać wypłukane rodzynki i doprawić do smaku.
Sos uzupełniać wodą aby nie był zbyt gęsty. Sos odstawić do przestygnięcia, dodać śledzie i wymieszać.
Odstawić na ok 5 godz do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 26.06.2017 21:07
dziękuję:)
w mojej kuchni 26.06.2017 13:37
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak