Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany stek tuńczyka na ostro

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk 250-300 g
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany stek tuńczyka na ostro

Stek umyć i osuszyć ręcznikiem kuchennym papierowym .Polać oliwą z oliwek ,skropić sokiem z cytryny .Posypać pieprzem czarnym , chilli, imbirem , pieprzem cytrynowym , Odłożyć do zamarynowania do lodówki na 30 minut .Grillować na rozgrzanej patelni grillowej około 3 minuty po jedne stronie i odwrócić na drugą i też 3 minuty .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak