Przepis dnia, odc. 12. Pieczony łosoś na purée z bobu i koziego sera

Przepis dnia, odc. 12. Pieczony łosoś na purée z bobu i koziego sera

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    600 g (bez skóry)
  • marynata

  • oliwa z oliwek

    4 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki (przeciśnięte przez praskę
  • sól ziołowa

    (do smaku)
  • pieprz cytrynowy

    (do smaku)
  • puree

    (z bobu)
  • bób

    400 g (ugotowany i obrany)
  • ser kozi

    100 g
  • rukola

    1/2 pęczka (posiekana)
  • oliwa z oliwek

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    1 szt.
  • sól morska

    (do smaku)
  • chili pieprz cayenne

    (do smaku)
  • kiełki

    (do dekoracji)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia, odc. 12. Pieczony łosoś na purée z bobu i koziego sera
Umyty, oczyszczony i osuszony filet z łososia norweskiego pokroić na 4 równe części
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 12. Pieczony łosoś na purée z bobu i koziego sera
Natrzeć go wszystkimi połączonymi składnikami marynaty.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 12. Pieczony łosoś na purée z bobu i koziego sera
Bób zmiksować z kozim serem, oliwą z oliwek, sałatą, sokiem z cytryny i doprawić do smaku.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 12. Pieczony łosoś na purée z bobu i koziego sera
Łososia piec 15 minut w temperaturze 180°C.
Krok 5 - Przepis dnia, odc. 12. Pieczony łosoś na purée z bobu i koziego sera
Łososia ułożyć na purée z bobu, udekorować świeżymi kiełkami i podawać.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat