Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia, odc. 12. Pieczony łosoś na purée z bobu i koziego sera

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 600 g (bez skóry)
marynata
oliwa 4 łyżki
czosnek 2 ząbki (przeciśnięte przez praskę
Sól ziołowa jodowana Prymat (do smaku)
Pieprz cytrynowy mielony Prymat (do smaku)
puree (z bobu)
bób 400 g (ugotowany i obrany)
ser kozi 100 g
rukola 1/2 pęczka (posiekana)
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 1 szt.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)
Chili pieprz cayenne mielone Prymat (do smaku)
kiełki (do dekoracji)

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia, odc. 12. Pieczony łosoś na purée z bobu i koziego sera

Kroki postępowania

1
Umyty, oczyszczony i osuszony filet z łososia norweskiego pokroić na 4 równe części
Krok 1 - Przepis dnia, odc. 12. Pieczony łosoś na purée z bobu i koziego sera foto
2
Natrzeć go wszystkimi połączonymi składnikami marynaty.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 12. Pieczony łosoś na purée z bobu i koziego sera foto
3
Bób zmiksować z kozim serem, oliwą z oliwek, sałatą, sokiem z cytryny i doprawić do smaku.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 12. Pieczony łosoś na purée z bobu i koziego sera foto
4
Łososia piec 15 minut w temperaturze 180°C.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 12. Pieczony łosoś na purée z bobu i koziego sera foto
5
Łososia ułożyć na purée z bobu, udekorować świeżymi kiełkami i podawać.
Krok 5 - Przepis dnia, odc. 12. Pieczony łosoś na purée z bobu i koziego sera foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak