Piwo miodowe

Piwo miodowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód

    1 kg
  • cukier

    50 dkg
  • chmiel

    3 dkg
  • Kwas cytrynowy

    1 dkg
  • drożdże

    2 dkg
  • woda

    10 litrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miód i cukier rozpuścić w 8 litrach wody, dodać kwas cytrynowy, ostudzić. Chmiel zalać w glinianym garnku litrem wrzącej wody, parzyć pod przykryciem przez godzinę, przecedzić, wlać do roztworu miodowego, dodać drożdże rozmieszane w szklance płynu, fermentować w temp. pokojowej przez 3-5 dni. Zlać znad osadu do butelek, trzymać 1-2 dni w chłodzie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna108

26.09.2010 08:36
Może być całkiem niezłe ;) ... tylko skąd wziąć chmiel ???

Margo1

29.08.2010 11:57
Nie robiłam również ,ale może być ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat