Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cytrynowej marynacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

cytryna 2 sztuki
koperek świeży 2 łyżki posiekane
natka pietruszki 2 łyżki posiekanej
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

ryba

filet z tilapii 6 filetów

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cytrynowej marynacie

Rybę odmrozić, odsączyć na papierze.
Marynata: cytryny myjemy i wyciskamy z nich sok, skórkę można wziąć i zeskrobać, wrzucić do marynaty, i dalej dajemy resztę składników, koperek, pietruszkę, sol, pieprz, olej, mieszamy, wkładamy rybę, każda dokładnie maczamy w marynacie i tak zostawiamy w szczelnie zamkniętym pojemniku przynajmniej na godzinę.
Wyciągamy rybę, każda porcje nakładamy na folie aluminiowa, na każda porcje można jeszcze położyć pól plasterka cytryny, zawijamy w paczuszki, i teraz, rybkę układamy na rozgrzany ruszt grill, pieczemy, a raczej dusimy aż rybka będzie dobra.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak