Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz ok70 dag
sos
marchew 5 szt
cebula 2 szt
pietruszka 2 szt mniejsze
seler 1/2 szt dużej
koncentrat pomidorowy
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
olej
Dodatki:
jajko 2-3 szt
przyprawa uniwersalna
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z warzywami

Marchew, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebule obieramy i drobno kroimy, kładziemy na durszlak i przelewamy wolno wrzącą wodą, osączamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy przygotowaną cebulę, lekko przesmażamy i dodajemy warzywa, chwilę przesmażamy i podlewamy wodą. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Oprószamy solą i dusimy do miękkości. Gdy warzywa zaczną mięknąć doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku. Wszystko razem dusimy.
Rybę kroimy na mniejsze kawałki, panierujemy w jajku roztrzepanym z przyprawą kuchenną i tartej bułce. Smażymy na rumiano.
Lekko przestudzoną rybę układamy na półmisku i przykrywamy sosem warzywnym.
Odstawiamy do schłodzenia choć na ciepło też jest smaczna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 26.06.2017 21:09
dziękuje Wam pięknie:)
anka1988 25.06.2017 10:58
mniam pyszna rybka z warzywami
Motorek 24.06.2017 22:32
Apetyczna.
Babeczka35 24.06.2017 22:25
Moje smaki:)
Diana Rusiłowicz 24.06.2017 21:40
Uwielbiam taką rybę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak