Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Balowe
Masa budyniowa :
2,5 szkl. mleka
1/2 szkl. cukru
pól margaryny
3 żółtka
3/4 szkl. mąki
Zagotować 1,5 szkl. mleka w reszcie mleka rozrobić mąkę z cukrem i żółtkami. Ugotować budyń, zimny utrzeć z zmargaryną.
MAsa Tofii:
mleko z puszki słodzone. Puszkę włożyć do garnka z wodą i gotowac około 2,5 godz.
Bita śmietana:
1/2 listra smietany 30%%
2 łyzki cukru pudru
2 opakowania śmietan0 fiksu
Ubić śmietanę dodając cukier i śmietan-fiks.
HERBATNIKI
około 5 paczek
GORZKA CZEKOLADA
około 4 kostki
1. Biszkopt
2.Masa budyniowa
3. Herbatniki
4. Toffi z puszki
5. Herbatniki
6.Bita śmietana
7.Tarta czekolada