PULPETY Z IMBIREM W SOSIE POMIDOROWYM

PULPETY Z IMBIREM W SOSIE POMIDOROWYM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • mięso mielone indycze

    75 dag
  • jajko

  • kajzerka

  • mleko

  • natka pietruszki

    2 łyżki posiekanej
  • sól i pieprz

  • imbir

    około 2 cm
  • mięta

    6 liści
  • bułka tarta

  • cebula

  • ząbek czosnku

    2
  • masło

    łyżka
  • przecier pomidorowy

    400 ml
  • bulion drobiowy

    200 ml

Przyprawy

  • kminek

    1/2 łyżeczki
  • kurkuma

    1/2 łyżeczki
  • imbir

    1/2 łyżeczki
  • kolendra

    2 łyżeczki
  • goździki

    2
  • papryczka chili

    peperoncini, 2 małe kawałki
  • cukier

    szczypta
  • cynamon

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Bułkę moczę w mleku, osączam.
Mięso mieszam z jajkiem, kajzerką, natką pietruszki i bułką tartą. Dodaję drobno posiekany imbir i miętę oraz doprawiam do smaku solą i pieprzem. Dokładnie łączę wszystkie składniki, formuję małe pulpeciki.
Cebulę siekam, szklę na maśle. Dodaję posiekany czosnek, przecier pomidorowy i przyprawy. Gotuję 5 minut na małym ogniu, mieszając.
Wlewam bulion, zagotowuję. Wkładam mięso i gotuję około 20 minut. W razie potrzeby doprawiam do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

23.06.2017 21:05
smaczne danie

paniusiaewa

23.06.2017 15:35
Lubię wszystkie dania z imbirem, bo zaostrzają smaki.

mysza75

23.06.2017 11:27
jakie fajne pulpety

olkaaa

23.06.2017 10:50
fajne połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat