Budyniowy jabłecznik

Budyniowy jabłecznik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ziemniaczna

    3 szkl
  • żółtka

    3
  • cukier puder

    1 szk
  • śmietana

    2 łyż,
  • margaryna

    1 kostka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżki
  • mleko 3,2%

    3 szkl.
  • budyń waniliowy

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przede wszystkim na początek trzeba zrobić ciasto a więc Mąką, żółtko, całe jajko, cukier puder oraz śmietanę i margarynę i proszek zagnieść to wszystko ze sobą. uzyskane ciasto należy podzielić na 2 części. Jedną bardzo dokładnie rozwałkować i polożyć na blachę 2 odkładamy na razie na bok. Na ciasto te położone w blaszce kładziemy jabłuszka pokrojone w plastry ( w tym samym czasie gotujemy budyń) i go również dodajemy( oczywiście czekamy jak troszke ostygnie ) na wierzch nastepnie kładziemy drugą część ciasta. Nastepnie pieczemy je na 45 min na samym końcu po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika168

10.11.2010 21:16
uwielbiam słodkości

eli82

03.09.2010 17:45
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat