Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle makaronowe z tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 1 op muszli dużych
marchew 2 szt ugotowane
ogórki konserwowe 3 szt
por (biała część) 1/4 szt
kukurydza konserwowa ok4 łyżki
tuńczyk w sosie własnym 1 op w tuńczyk w kawałkach
jajko ok3 szt ugotowane na twardo
sól
pieprz
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle makaronowe z tuńczykiem

Tuńczyka osączyć. Por, marchew, ugotowane na twardo jajka i ogórki drobno pokroić. Tuńczyka, kukurydzę i pozostałe składniki wymieszać. Połączyć majonezem i doprawić do smaku.
Muszle ugotować w osolonej wodzie wg wskazówek na op. Wyjąć łyżką cedzakową na sito i przelać zimną wodą. Osączyć.
Muszle napełniać przygotowanym farszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak