tort sliwkowy

tort sliwkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    12,5 dag
  • cukier puder

    5 dag
  • mąka

    20 dag
  • żółtko

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • śliwki

    1 kg
  • porzeczki

    25 dag
  • cukier

    3 łyzki
  • listki żelatyny

    8 szt
  • twrug

    20 dag
  • sok z cytryny

    4 łyzki
  • cynamom Prymat

  • wiórki kokosowe

  • bezy

  • jogurt

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Połacz masło,cukier puder,make zółtko i proszek do pieczenia.Ciasto odkładamy do lodówki na 30 minut.Ze sliwek wyjmujemy pestki.Owoce wrzucamy do rondelka,zasypujemy 2 łyzkami cukru i zagotowujemy.Odlewamy łyzke syropu.Ciastem wykładamy okragła tortownice.Nakłówamy widelcem i wstawiamy na 15 minut do rozgrzanego piekarnika w 200 st.Namaczamy zelatyne łaczymy jogurt z twarozkiem i łyzka cukru.Dodaj sok z cytryny i napeczniała ale odcisnieta zelatyne.Ostroznie wymieszaj.Na ciasto rozłoz owoce a na nie krem.Odstaw do stezenia.Posyp cynamonem i wiórkami.Polej syropem.Dodaj małe bezy lub inne ciasteczka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat