Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana polędwica

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa ok60 dag
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
pieprz
marynata
miód 1 łyżka
musztarda 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
olej 3 łyżki
sos sojowy ok1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana polędwica

Paprykę oczyścić i pokroić w drobne piórka. Cebulę obieramy i tez kroimy w piórka. Mięso kroimy w grubsze plastry i oprószamy dość mocno solą. Połączyć składniki marynaty i dodać do mięsa. Dobrze obtoczyć każdy kawałek w marynacie.
Folię tniemy na kawałki i nakładamy po trochu cebuli i papryki. Kładziemy po 3-4 kawałki mięsa i wykładamy resztę papryki i cebuli.
Zbieramy brzegi folii i zakręcamy u góry.
Grillujemy ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak