Jarzyny ZAPIEKANE z makaronem

Jarzyny ZAPIEKANE z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt
  • Makaron kolanka

    30 dag
  • tłuszcz do smażenia

    4 dag
  • ser telżycki

    5 dag
  • żółtko jaja

  • śmietana

    1/8
  • włoszczyzna

    30 dag (krojona w paski)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na samym początku należy zagotować wodę do niej dodać soli, oraz makaron to zamieszać i gotować ok 25 min (najlepiej spr aby nie rozgotować makaronu0 musi byc po prostu miękki) Następnie należy go odcedzić oczywiście gorącą wodą i wymieszać z tłuszczem. Następnie należy ugotować warzywa (które są drobno pokrojone) do tego także należy ugotować jaja na twardo i pokroić je kostkę, Następnie makaron, jaja, jarzyny osolić, połączyć razem i ułożyc je na na pólmisku do zapiekania. Na samym koncu należy to zalać osoloną śmietaną, rozmąconą z żółtkami i połową tartego sera. Na końcu posypać resztę sera z wierzchu i zacząć zapiekać na 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

romanrafal

18.02.2011 14:55
smaczne

m1monika

14.10.2010 18:51
to coś dla mnie - uwielbiam takie potrawy :)))

Roman5

21.09.2010 02:25
super

IZABELA29

14.09.2010 09:48
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat