Ozorki w sosie śliwkowym

Ozorki w sosie śliwkowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ozorki

  • śliwki

  • kapary

  • oliwki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 ugotowany ozór - użyliśmy 4 ozorków wieprzowych, 250 g śliwek bez pestek, 125 g kaparów, 250 g oliwek bez pestek, 1 łyżka musztardy, 2 łyżki marmolady z wiśni, 1/4 szklanki oliwy, 4 szklanki wody, 3 liście laurowe, 1 szklanka usmażonych okruszków z ciemnego pieczywa.

SPOSÓB WYKONANIA: Zmiksować śliwki, kapary, oliwki, musztardę, marmoladę i oliwę na pastę. Do pasty włożyć na 20 minut ozora. Włożyć do garna z 4 szklankami wody i gotować przez pół godziny. Wyjąć mięso i pokroić na plasterki. Okruchy zalać płynem z gotowania. Dodać listki laurowe i gotować do momentu aż sos zgęstnieje.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anita21

04.02.2011 10:15
lubie ozorki al;e takich jeszcze nie jadłam

Jolanta40

05.12.2010 00:38
ciekawe i zaskakujące połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat