Przepis i sposób przygotowania na: Karp w marynacie
Kroki postępowania
Z podanych składników zagotować zalewę (cebulę pokroić na ćwiartki i po ugotowaniu zalewy wyjąć). Dzwonka z karpia posolić i odstawić do następnego dnia.
karp dzwonka | 1,5 kg |
sól | |
mąka | do panierki |
tłuszcz do smażenia |
woda | 5 szklanek |
ocet | 3/4 szklanki |
sól | 1 łyżka |
cukier | 7 łyżek |
koncentrat pomidorowy | 2 łyżki |
Liść laurowy suszony Prymat | 2-3 szt |
Ziele angielskie całe Prymat | 5 ziarenek |
cebula biała | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: