Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiosenna z krewetkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
bulion warzywny 1 l
sos sojowy 1 łyżka
kapusta pekińska 100 g
dymki ze szczypiorkiem 2 szt
krewetki mrożone 200 g
fasola 200 g (mamut)
makaron 135 g (konjac)
mąka ziemniaczana 1 łyżka
olej sezamowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiosenna z krewetkami

Marchewki kroimy w julenkę, przekładamy do garnka, dodajemy sos sojowy i zalewamy zimnym bulionem. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy 5-6 min na średnim ogniu.
Fasolę kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do zupy, gotujemy kolejne 5 min.
Posiekaną kapustę i dymkę ze szczypiorem dodajemy do zupy, po chwili krewetki i gotujemy na wolnym ogniu kolejne 5-6 min.
Do zupy wrzucamy osączony z zalewy makaron, lekko podgrzewamy.
Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, wlewamy do zupy i zagęszczamy (gotując kilka minut). Dodajemy olej, mieszamy.
Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 03.06.2017 07:01
Pyszna danie
Edita 02.06.2017 10:54
fajna zupka
agaK. 01.06.2017 10:45
Chętnie bym spróbowała.
bertpvd 31.05.2017 23:49
Pyszna zupa
jagoda5913 31.05.2017 21:46
Ciekawa zupka
Bernadeta1 31.05.2017 20:46
na pewno smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak