Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Dorsz

filet z dorsza 5

Ciasto

mąka pszenna 200 g
woda 250 ml
jajko 1
sól do smaku
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz

Filety z dorsza umyć i osuszyć. Przygotować ciasto, wszystkie składniki łączymy oprócz białka jaja, które najpierw trzeba ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta, pokropić cytryną. Filety oprószyć w mące, obtoczyć w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju.
Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 31.05.2017 20:21
Dobra ryba .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak