Przepis dnia, odc.1. Dorsz z pomidorami i oliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    500 g
  • liść laurowy

    3 szt.
  • kapary całe Smak

    1 łyżka
  • oliwki zielone Smak

    1 łyżka (pokrojonych oliwek)
  • oliwki czarne Smak

    1 łyżka (pokrojonych oliwek)
  • oliwa

    4 łyżki
  • cebula

    2 szt.
  • czosnek

    3 ząbki
  • wino białe wytrawne

    100 ml
  • pomidor pelati

    2 puszki
  • rosół warzywny

    1 litr
  • kolendra

    1 pęczek
  • sól do smaku

  • papryka ostra

    (do smaku)
  • papryka słodka

    (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia, odc.1. Dorsz z pomidorami i oliwkami foto
W dużym garnku na oliwie obsmażyć cebulę i czosnek, dodać wino i gotować 5 minut na wolnym ogniu.
Krok 2 - Przepis dnia, odc.1. Dorsz z pomidorami i oliwkami foto
Dodać pomidory, kapary, oliwki, liście laurowe i rosół, całość zagotować.
Krok 3 - Przepis dnia, odc.1. Dorsz z pomidorami i oliwkami foto
Następnie dodać dorsza i delikatnie wymieszać.
Krok 4 - Przepis dnia, odc.1. Dorsz z pomidorami i oliwkami foto
Gotować kolejne 15 minut, delikatnie mieszając i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać świeżo siekaną kolendrą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat