Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki razowe z młodą kapustą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mąka razowa 1 szklanka
jajko 3 szt
woda ½ szklanki
kapusta biała 1 główka/ młoda
cebula biała 1 szt
śmietanka 1 szklanka
masło 1 łyżka
sól do smaku
Kmin rzymski mielony Prymat do smaku
koper świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki razowe z młodą kapustą

Wykonanie:
Obie mąki rozrobić z rozbełtanym jajkiem i wodą na twarde ciasto. Następnie rozwałkować, przesuszyć, pokroić w dowolne kształty, po czym ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zahartować. Kapustę poszatkować, zrumienić na maśle z pokrojoną cebulą i udusić z przyprawami do miękkości. Śmietankę wlać na patelnię, wytopić z niej masełko i polać łazanki. Następnie łazanki połączyć z kapustą, koperkiem, doprawić do smaku i podawać z pajdą chleba wiejskiego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 31.05.2017 09:31
dobre jedzonko :)
Patrycja33 31.05.2017 00:49
lubię łazanki, :-) narobiłaś mi smaka :)
Renata9 29.05.2017 21:58
Lubię takie obiadki
ilka01 29.05.2017 21:58
Pyszne danie
Ania67 29.05.2017 21:53
Smakowicie się prezentuje
Aleksandra/Olcia 29.05.2017 21:36
smakowite łazanki
RenataZ-et 29.05.2017 21:17
świetny pomysł
bertpvd 29.05.2017 21:08
pyszny obiad
MagdalenaIC 29.05.2017 20:58
Pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak