Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z tuńczykiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Naleśniki

jajko 3 szt
mąka 2 szk
mleko 250 ml
woda zimna 250 ml
olej 3 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia

Farsz

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
jajka ugotowane na twardo 3 szt
kukurydza 6 łyżek
śmietana 2 łyżki
ser żółty 150 g
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z tuńczykiem

Naleśniki: Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, sól, pieprz i olej. Całość zmiksować i usmażyć naleśniki.
Farsz: Tuńczyka odsączyć z zalewy, jajka obrać i pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tuńczyka połączyć z jajkami, serem, kukurydzą, śmietaną. Całość wymieszać oraz doprawić do smaku pieprzem.
Na każdym naleśniki ułożyć farsz i zwinąć w rulon.
Naleśniki zapiekać w piekarniku przez około 15 minut.
Podawać z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.06.2017 10:51
fajne naleśniki
Motorek 03.06.2017 21:01
fajne danie
Diana Rusiłowicz 25.05.2017 11:35
Ale pyszna propozycja!
Mniam 25.05.2017 11:18
Bardzo smaczny farsz do naleśników :)
ada.la 24.05.2017 22:15
ciekawe te naleśniki
Aleksandra/Olcia 24.05.2017 18:33
cos dla mnie :)
ilka01 24.05.2017 14:23
pyszności ....:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak