Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza kuskus z bakaliami.

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza kus-kus 1 szklanka
mleko 1 szklanka
rodzynki pół szklanki
wiórki kokosowe 4 łyżki
berberys suszony 2 łyżki
syrop z mniszka lekarskiego ( miód ) do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza kuskus z bakaliami.

Taka kasza to dobre rozwiązanie na zdrową przekąskę. Jest bardzo sycąca i pełna bakalii. Do przygotowania dosłownie w 15 minut, ponieważ nie trzeba jej gotować, wystarczy kaszę zalać gorącym mlekiem, przykryć i odstawić. Dodam, że jest idealna na podwieczorek. Zapraszam:)

Wykonanie:

1. Kaszę i wiórki kokosowe wsypujemy do miski. Mleko zagotowujemy, następnie zalewamy nim kaszę i przykrywamy talerzem lub pokrywką i odstawiamy do napęcznienia kaszy i wchłonięcia przez nią całego mleka.

2. Następnie do kaszy dodajemy miód i pozostałe bakalie, następnie dokładnie mieszamy.

3. Tak przygotowana kasza jest gotowa do podania.

4. Życzę smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 17.05.2017 07:56
Dziękuję:)
gosia56 16.05.2017 10:54
zdrowe jedzonko
gusia1000 15.05.2017 19:18
Pyszne jedzenie.
Babeczka35 15.05.2017 18:05
Dziękuję:)
dodi 15.05.2017 14:53
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak