Pierogi leniwe

Pierogi leniwe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3
  • mąka pszenna

    15 dag
  • sól

    szcypta
  • masło

    2 łyżki
  • śmietana 30%

    2 szklanki
  • cukier

  • twaróg

    50 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z bialek ubic sztywną pianę. Masło utrzec z zółtkami dodając ser. Połączyc z mąka i pianą z białek, lekko posolic. Formowac podłużne wałki (jak na kopytka), lekko spłaszczac i ukośnie kroic. Ugotowac w lekko osolonej wodzie. sos śmietane gotowac razem z cukrem aż zrobi sie gęsta, taka krówka, pamiętając o ciaglym mieszaniu kluseczki równie dobrze smakują z jogurtem, albo śmietana wymieszaną z soskiem owocowym:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

BernadettaP

04.04.2012 10:05
Uwielbiam leniwe na słodko, choć mam kilku znajomych, którzy jedzą je z bułką tartą smażoną na maśle...

krystyna24

03.11.2011 16:09
pyszne

Jastinka

26.03.2011 21:44
niezłe

Magdalena/26Mooi

01.02.2011 06:32
bardzo smaczniutkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat