Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grochowa z bekonem
Cebule drobno kroimy i podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojony w kostkę boczek i smażymy na rumiany kolor i dodajemy do zupy. Na koniec dodajemy do zupy posiekany koperek.
groch | 400 g |
ziemniaki | 2 szt |
marchew | 2 szt |
pietruszka | 1 szt |
cebula | pół szt |
boczek wędzony | 150 g |
koper świeży | 3 łyżki |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 szt |
ziele angielskie | szczypta |
Kminek mielony Prymat | 1 łyżka |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | pół łyżeczki |
oregano | 1/4 łyżeczki |
czosnek | 1 ząbek |
sól i pieprz | do smaku |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: