Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z mintaja w panierce z płatków kukurydzianych

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 70 dekagram
cebula 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 4 sztuki
koperek świeży 1 łyżeczka
płatki kukurydziane 1 1/2 szklanki
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z mintaja w panierce z płatków kukurydzianych

W wodzie ugotować 3 jajka, wystudzić i obrać ze skorupek. Drobno pokroić. Obraną cebulę pokroić w piórka. Jeśli filety były mrożone, rybę rozmrozić, umyć i odsączyć z nadmiaru z wody. Następnie zmielić rybę razem z kawałkami cebuli. Powstałą masę wymieszać z tartą bułką, posiekanym koperkiem i pozostałym surowym jajkiem. Dodać do masy ugotowane wcześniej jajka i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Z masy rybno-jajecznej uformować kotleciki, które następnie należy obtoczyć w rozdrobnionych płatkach kukurydzianych. Rozgrzać na patelni olej i usmażyć na złoto z obu stron. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 11.05.2017 14:59
moje smaki w tym jedzonku
bertpvd 11.05.2017 10:38
pyszna rybka
olkaaa 11.05.2017 10:18
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak