Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowa zupa gołąbkowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonki indycze 2 sztuki
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
por 1 kawałek
seler 1 kawałek
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
przecier pomidorowy 500 ml
kapusta pekińska 50 dag
ryż 1/2 szklanki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowa zupa gołąbkowa

Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na maśle, następnie dodać por pokrojony w paseczki i chwilkę razem podsmażyć. Do garnka włożyć mięso, dodać marchew pokrojona w plasterki i pietruszkę oraz seler pokrojone w kosteczkę, dołożyć cebulę, zalać wszystko 3 litrami wody, dosypać łyżeczkę jarzynki i łyżeczkę pieprzu na małym palniku gotować do momentu, aż mięso będzie mięciutkie.
Ugotowane mięso wyjąć z garnka, i po przestudzeniu drobno pokroić, ponownie wrzucić do garnka, wsypać opłukany ryż i ponownie zagotować, następnie dodać pokrojoną w grubą kostkę kapustę i przeciśnięty przez praskę czosnek, gotować do miękkości ryżu i kapusty na koniec wlać przecier pomidorowy ( nie polecam zamiany na koncentrat nawet ten najlepszy), zagotować i doprawić do smaku solą, pieprzem prawdziwym i szczyptą cukru, przed podaniem posypać zielona pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.05.2017 10:43
świetny pomysł
cukiereczek 03.05.2017 13:40
rozgrzewająca i sycąca
anka1988 03.05.2017 10:40
pyszna, pożywna, rozgrzewająca zupa
Łukasz15 02.05.2017 23:32
Świetny przepis
Diana Rusiłowicz 02.05.2017 21:09
Pyszna propozycja!
benka 02.05.2017 19:39
Sycąca i smaczna.
dodi 02.05.2017 19:27
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak