Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser chia na mleku kokosowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko kokosowe 1 szklanka u mnie 9% tłuszczu
banan 1 średni
nasiona chia 7 płaskich łyżek
syrop klonowy około łyżki (można dać więcej do smaku)
ciastka zbożowe kruche u mnie 9 sztuk
owoce 3 małe garście owoców liofilizowanych
mięta świeża 3 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser chia na mleku kokosowym

Do misy blendera z nożami przekładamy obranego banana, wlewamy szklankę mleka i miksujemy do połączenia. Następnie stopniowo dodajemy syrop klonowy i miksujemy (próbujemy czy słodycz jest dla nas wystarczająca). Następnie przelewamy całość do miski i dodajemy nasiona chia, mieszamy. Wstawiamy do lodówki do zgęstnienia (u mnie wystarczyło około 30 minut).

Na dno 3 pucharków rozkruszamy po około 1 i 1/2 kruchego zbożowego ciasteczka, następnie wykładamy nasz kokosowy pudding chia i na wierzch znów rozkruszamy ciasteczka (około 2 sztuki na porcję). Na koniec całość zdobimy rozkruszonymi lekko w dłoniach owocami liofilizowanymi (u mnie maliny, truskawki), całym ciasteczkiem i listkiem mięty. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.05.2017 06:57
apetycznie wygląda
Wacław 03.05.2017 13:33
ciekawa propozycja :-)
kuchcik89 01.05.2017 16:39
smakowita propozycja :)
ilka01 01.05.2017 12:38
ciekawa propozycja
MagdalenaIC 30.04.2017 23:11
Dziękuję :)
halina17 30.04.2017 20:49
Dobry deser.
Mniam 30.04.2017 18:55
Ciekawy deser, na pewno bardzo smaczny.
adelajda 30.04.2017 18:53
fany deser
Róża1 30.04.2017 09:10
świetny !!!!!!!!!!!!!! :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak