Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowa zapiekanka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 75 dag
cebula biała 1 szt.
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
ser żółty 25 dag/w plastrach
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowa zapiekanka

Wykonanie:
Szpinak oczyścić, odciąć ogonki, pokroić i odłożyć. Cebulę, czosnek posiekać i udusić na maśle. Po czym dodać szpinak, przyprawić do smaku i na wolnym ogniu dusić przez 5 minut. Zdjąć z ognia i połowę masy wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Wyłożyć połową sera, przykryć drugą połową szpinaku i na górę pozostały ser. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut. Podawać na ciepło jako przystawkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 29.04.2017 18:01
smaczna propozycja
Madzai 29.04.2017 09:47
moje smaki :)
Róża1 29.04.2017 08:19
Wszystko co ze szpinakiem to pychotka !!!!!!!!!!!!!!
Łukasz15 28.04.2017 22:29
Bardzo smaczna
halina17 28.04.2017 21:46
Dobra zapiekanka,
agaK. 28.04.2017 21:02
Fajny sposób na szpinak.
Stenka 28.04.2017 19:11
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak