Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodej kalarepki po mojemu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso indycze 400 g.(rosołowe )
kalarepka młoda 2-3 pęczki
marchewka 1 szt,
seler 1/4 szt,
ziemniaki 3 -4 szt,
jajko 2 szt,
mąka 1 -2 łyżki,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
śmietana 18 proc 200 ml,

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej kalarepki po mojemu

Do garnka włożyć umyte , oczyszczone mięso rosołowe,doprowadzić do wrzenia.
Zebrać szumowiny wytworzone podczas gotowania, zmniejszyć płomień gazu.
Dodać liść laurowy,ziele angielskie,oraz odrobinę soli.
Gotować ok. 50 minut.
W czasie kiedy rosół sie gotuje obrać,opłukać i pokroić w kostkę ziemniaki,liście kalarepy obrać o d łodyg i pokroić na mniejsze kawałki.
Do wywaru dodać warzywa, gotować do miękkości,doprawić do smaku według uznania.
Pod koniec gotowania cienkim strumykiem wlać rozbełtane jajka wymieszane z niewielką ilością mąki,energicznie mieszając.
Na samym końcu dodać zahartowaną wcześniej w niewielkiej ilości gorącej zupy śmietanę. Zupę rozlać na talerze , posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 27.04.2017 13:03
Pyszna i pożywna zupka :)
gusia1000 27.04.2017 00:02
Dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak