Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mięsno ryżowe z grzybami leśnymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż ugotowany 1 woreczek
mięso mielone ok 60- 70 dag
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
Farsz:
grzyby leśne ok 1 kg
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka kopiasta
masło 1 łyżka
sól
pieprz
Dodatki:
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mięsno ryżowe z grzybami leśnymi

Grzyby obrać, umyć i pokroić. Osączyć. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Dodać grzyby, posolić, oprószyć pieprzem i dusić do miękkości. Zdjąć z patelni, dodać bułkę tartą, wymieszać i doprawić do smaku.
Do mięsa dodać ryż, wbić jajko, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać i doprawić do smaku (można dodać drobno pokrojoną cebulę).
Odrywać kawałki masy mięsnej, rozpłaszczać na dłoni i nakładać farsz grzybowy.
Formować kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 27.04.2017 11:53
pysznie wygląda
AZgotuj 27.04.2017 09:46
wspaniały smak
IKrakowianka 26.04.2017 23:50
rewelacja!
katarzynka455 26.04.2017 22:28
dziękuję:))
Wafelek2601 26.04.2017 21:42
Świetny przepis
wwwiolka 26.04.2017 21:13
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak