Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia V: Gulasz wieprzowy, odc.1

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 400 g
grzyby leśne 200 g
cebula 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
marchewka 1 sztuka
rosół wołowy 1 kostka
Owoc jałowca cały Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
Rozmaryn suszony Prymat
olej rzepakowy

Porada

Do przygotowania gulaszu możemy wykorzystać do przepisu również wołowinę lub dziczyznę.

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia V: Gulasz wieprzowy, odc.1

Kroki postępowania

1
Przygotować składniki
Krok 1 - Przepis dnia V: Gulasz wieprzowy, odc.1 foto
2
1 kostkę Rosołu wołowego Kucharek rozpuszczamy w gorącej wodzie. Mięso, marchewkę oraz cebulę kroimy w grubą kostkę.
Krok 2 - Przepis dnia V: Gulasz wieprzowy, odc.1 foto
3
Olej rzepakowy wlewamy na dobrze rozgrzaną patelnię. Kroimy czosnek i dodajemy wraz z warzywami na patelnię. Następnie dodajemy leśne grzyby.
Krok 3 - Przepis dnia V: Gulasz wieprzowy, odc.1 foto
4
Owoc jałowca, czarny pieprz i rozmaryn rozgniatamy nożem na desce dla uzyskania aromatu. Warzywa po krótkim obsmażeniu przekładamy do miseczki. Na tej samej patelni smażymy mięso. Jeżeli mamy czerwone wino, możemy dodać je do smażącego się mięsa. Po odparowaniu wina dodajemy do mięsa warzywa, przyprawy i zalewamy przygotowanym wcześniej rosołem wołowym. Dusimy ok 35-40 minut.
Krok 4 - Przepis dnia V: Gulasz wieprzowy, odc.1 foto
5
Czas duszenia zależy od rodzaju wybranego mięsa. Przed podaniem ozdabiamy natką pietruszki, podajemy z kaszą perłową lub gryczaną.
Krok 5 - Przepis dnia V: Gulasz wieprzowy, odc.1 foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 03.09.2015 22:18
bardzo lubię taki gulasz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak