Karpatka

Karpatka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 szklanka
  • margaryna

    0.5
  • mąka

    1 szklanek
  • jajka

    4
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mleko

    0,5 litra
  • cukier waniliowy

    1
  • cukier

    1 szklanki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • margaryna

    1
  • żółtko jaja

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CIASTO: wode i margaryne zagotowac, do tego dodac szklanke mąki, dobrze wymieszac, spażyc i wystudzic. Po ostygnięciu dodac 4 jajka i proszed do pieczenia. dobrze razem wymieszac i rozłożyc na 2 blaszki, upiec KREM: mleko i cukry zagotowac. obydiwe mąki wymieszac i sparzyc gorącym mlekiem. w osobnym naczyniu wymieszac margaryne i zóltko. Na koniec wszystko połączyc i ubic. przełozyc masą ciasta

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tomosatomos

11.06.2012 09:34
wyborne

marta34

14.04.2012 11:22
uwielbiam

zdzislawa2

11.02.2012 14:00
pycha

zdzislawa2

11.02.2012 14:00
pycha

zdzislawa2

11.02.2012 14:00
pycha

zdzislawa2

11.02.2012 14:00
pycha

Izabela/bella81

07.11.2011 23:36
smaczna

Elżbieta17

19.09.2011 09:13
Super ciacho:)

Ewa/kalapurtka

09.09.2011 20:57
pycha

ulaaa

01.09.2011 20:39
piękna karpatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat