Marynowane cytryny

Marynowane cytryny

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryny

    4
  • sól

  • oliwa z oliwek

    3 łyżki
  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cytryny przecinamy na 4 części. Dodajmy do środka po łyżeczce soli. Wkładamy do słoika zalewamy ciepłą wodą. Dodajemy oliwę z oliwek. Cytryny powinny ciasno przylegac do siebie w słoiku. Zamykamy dobrze słoik. Gotowe do stosowania będą po conajmniej 2 tygodniach. Stosujemy do mięsa, uzyskując wyjątkowy smak.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

16.02.2013 09:19
pycha;]

adam1f

15.09.2011 00:16
pomysłowe

Mysiunia

15.07.2011 18:07
jeszcze nigdy o czyms takim nie słyszałam - super! :)

artur7

23.06.2011 19:39
fantastyczne

cukiereczek

08.02.2011 14:58
ciekawe

marzencia2007

07.02.2011 12:04
fajny pomysł, już kiedyś go u ciebie widziała wypróbowałam super! :)

hastalavista

04.01.2011 13:17
fantastyczne!

IlonaAlbertos

15.12.2010 21:37
Ciekawe :)

js28

15.09.2010 17:42
ale super! Muszę wypróbować!

Margo1

14.09.2010 15:07
ja również

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat