Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka z ogórkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
ogórek zielony 1 szt
cebula biała 1 szt
marchewka 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka z ogórkiem

Kapustę pekińską siekamy w drobne piórka. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Marchewkę oraz ogórka szklarniowego obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy majonez i ponownie mieszamy. W sezonie letnim idealna do mięs z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 18.04.2017 14:47
smaczny dodatek do obiadu
jan_mag 18.04.2017 13:36
Moje smaki!
Bożena Matuszczyk 18.04.2017 13:11
Smakowita surówka ,bardzo lubiana w mojej rodzinie.;)
VioletoweKucharzenie 18.04.2017 13:06
Surówka jest idealnym dodatkiem do dań obiadowych. Mi smakuje także sama w sobie jako przekąska lub lekka kolacja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak