Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo truskawkowe bezy
Kroki postępowania
do rękawa cukierniczego i wyciskam na papier do pieczenia okrągłe płaskie bezy o średnicy 9 cm oraz kilka małych bezików do dekoracji.
Krem:
białko | 1/2 szklanki |
cukier | 180 g |
sól | 1 szczypta |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
ocet winny | 1 łyżka |
kakao | 1 łyżeczka |
czekolada gorzka | 100 g |
śmietana 30% | 1 szklanka |
truskawki | 20 dkg |
mięta | 1 do dekoracji |
Do dekoracji: | 1 czekoladowe słupki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: