Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z korniszonami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 75 dkg
musztarda 1 łyżka
korniszony 7 sztuk
sól do smaku 1 łyżka
cebula 3 ssztuki
czosnek 3 ząbki
rozmaryn 1 łyżeczka
smalec 1 do smażenia
mąka krupczatka 1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 do smaku
ocet winny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z korniszonami

Kroki postępowania

1
Karkówkę kroję w grube plastry, przekładam do naczynia, dodaję pokrojoną w piórka cebulę, dodaje czosnek sprasowany, ocet winny, musztardę, sól, pieprz, rozmaryn, całość dokładnie mieszam odstawiam na noc do lodówki.
Krok 1 - Karkówka z korniszonami foto
2
Na drugi dzień, przekładam karkówkę do brytfanny i przesmażam z każdej strony na smalcu. Podlewam od czasu do czasu sokami z marynaty, i duszę na wolnym ogniu aż będzie miękkie, około godzinę. 30 minut przed końcem dodaję pokrojone w paski korniszony.
Krok 2 - Karkówka z korniszonami foto
3
Jak mięso będzie gotowe wyjmuję je, korniszony także i robię sos.Mąkę rozrabiam w 1/2 szklanki zimnej wody. Wlewam do gotującego się wywaru od mięsa i mieszam cały czas.
Krok 3 - Karkówka z korniszonami foto
4
Mięso podaję z sosem i korniszonami, posypuję pieprzem kolorowym.
Krok 4 - Karkówka z korniszonami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 15.04.2017 16:48
Ciekawy pomysł z tymi korniszonami. Uwielbiam takie mięso :)
Bernadeta1 14.04.2017 23:50
smaczne mięsko
dodi 14.04.2017 21:27
mniam, mniam
mirosława4 14.04.2017 12:13
zapewne było smaczne to danie
gosia56 14.04.2017 10:44
na pewno pyszne mięsko ;)
Krzysztof15 14.04.2017 08:55
ciekawe danie
RenataZ-et 13.04.2017 21:18
ciekawy przepis
Czyki 13.04.2017 19:31
Pysznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak