Bigos z duszonymi żeberkami i pomidorami - Krok po kroku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg (chude)
  • olej słonecznikowy

    100 ml
  • czosnek

    4 ząbki
  • cebula

    1 szt.
  • pomidory

    200 g
  • przyprawa do bigosu

    1 opakowanie
  • przyprawa do wieprzowiny Prymat

    1 opakowanie
  • kapusta kiszona

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bigos z duszonymi żeberkami i pomidorami - Krok po kroku foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Bigos z duszonymi żeberkami i pomidorami - Krok po kroku foto
Umyte i osuszone żeberka pokroić na małe porcje, zamarynować w oleju połączonym z przyprawą do wieprzowiny i obsmażyć na patelni na złoty kolor.
Krok 3 - Bigos z duszonymi żeberkami i pomidorami - Krok po kroku foto
Kapustę zagotować, dodać żeberka doprawić przyprawą do bigosu i dusić do momentu, aż mięso będzie miękkie. Cebulę pokroić w kostkę, a czosnek w plastry. Podsmażyć razem na patelni z niewielką ilością oleju i dodać do kapusty z żeberkami.
Krok 4 - Bigos z duszonymi żeberkami i pomidorami - Krok po kroku foto
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać je pod koniec gotowania. Całość doprawić do smaku przyprawą do bigosu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
arbuzowo 30.07.2013 22:16
Bigos na żeberkach - to jest to!
mufinka79 30.07.2013 18:19
bardzo apetyczny ten bigosik, aż naszła mi ochota na taki :)
Sylwia26 30.07.2013 13:57
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat