Kotlety mielone z sałatką szwedzką

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Tradycyjne, polskie danie obiadowe - kotlety mielone. Tu proponujemy podać je z lekko kwaskową sałatką szwedzką, która świetnie pasuje jako dodatek do obiadu.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielona wieprzowina

    1 kilogram
  • bułka pszenna

    1 sztuka
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    1 opakowanie
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • jaja

    2 sztuki
  • smalec

    do smażenia
  • sałatka szwedzka

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczyć bułkę pszenną w mleku.

Na smalcu krótko smażymy cebulę, czosnek i przekładamy do mięsa. Dodajemy zmieloną lub posiekaną i odciśniętą bułkę, jajka,  przyprawy i dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.

Z tak przygotowanej masy mięsnej formujemy kotlety, oprószamy w bułce tartej i smażmy na smalcu na złoty kolor z każdej strony.

Aromatyczne kotlety mielone podajemy z sałatką szwedzką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat