Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z sałatką szwedzką
Jak doprawiać mięso mielone? Użyj znanych tradycyjnych przypraw: majeranku, papryki słodkiej, cebuli, czosnku, pieprzu czarnego i soli. Czasami trudno znaleźć w domu te wszystkie przyprawy, dlatego sprawdzi się gotowa kompozycja Przyprawy do mięs. Ta przyprawa ma w sobie wymienione składniki i świetnie sprawdzi się do doprawienie wieprzowego mięsa wołowego.
Z czym podawać kotlety mielone?
Kotlety mielone podawaj z ziemniakami, warzywami na parze, mizerią lub sałatką szwedzką. Mielone podawaj też ze świeżym pieczywem i bukietem sałatek.
Namoczyć bułkę pszenną w mleku.
Na smalcu krótko smażymy cebulę, czosnek i przekładamy do mięsa. Dodajemy zmieloną lub posiekaną i odciśniętą bułkę, jajka, przyprawy i dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
Z tak przygotowanej masy mięsnej formujemy kotlety, oprószamy w bułce tartej i smażmy na smalcu na złoty kolor z każdej strony.
Aromatyczne kotlety mielone podajemy z sałatką szwedzką.