Zupa orientalna z makaronem mie

Zupa orientalna z makaronem mie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler korzeniowy

    1 mały
  • groszek cukrowy

    200 g
  • grzyby mun

    50 g (paski)
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • szalotka

    1 szt
  • imbir

    1 łyżeczka
  • olej sezamowy

    5 łyżek
  • sos sojowy

    3 łyżki
  • gorąca woda

    1,5 l
  • garam masala

    1 łyżka
  • makaron

    250 g (mie)
  • szczypiorek

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Warzywa kroimy tak, jak lubimy, podsmażamy na oleju razem z posiekanym czosnkiem, szalotką i imbirem. Dodajemy sos sojowy, lekko odparowujemy, zalewamy gorącą wodą. Wrzucamy paski grzybów. Gotujemy pod przykryciem przez kwadrans.
Następnie dodajemy makaron, sos ostrygowy, masalę i gotujemy pod przykryciem 10 min.
Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justi2401

12.04.2017 09:35
Wspaniała, aromatyczna zupka :)

Stenka

11.04.2017 20:39
ciekawa propozycja

Grazyna0211

11.04.2017 18:23
bardzo apetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat