Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z selerem naciowym i beszamelem
Kroki postępowania
Zapiekam 30 minut temp 190 stopni.
mleko 3,2% | 1 szklanka |
bulion drobiowy | 1/2 szklanki |
mąka pszenna | 1 łyżka |
masło klarowane | 1 łyżka |
żółtko jajek | 1 sztuka |
sól | 1 do smaku |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1 do smaku |
seler naciowy | 1/2 sztuki |
groszek mrożony | 1 i 1/2 szklanki |
marchewki | 3 sztuki |
por (biała część) | 1 sztuka |
masło klarowane | 1 do smażenia |
makaron kokardki | 150 g |
ser żółty | 3 łyżeczki |
papryczka chili | 1 sztuka |
pierś z kurczaka | 1 sztuka |
sól i pieprz | 1 do smaku |
ocet winny | 2 łyżki |
oregano | 1/2 łyżeczki |
bazylia | 1/2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: